Ingrid Bot - Meeusen

Vastleggen van beelden kan iedereen. Pak een willekeurige smartphone en maak een foto. Gooi er vervolgens een filtertje overheen en speel wat met het contrast en je hebt in de meeste gevallen een foto die eigenlijk best goed gelukt is.

Toch vraagt het vastleggen van een bijzondere gebeurtenis om meer vaardigheden en creativiteit dan het hanteren van een smartphone. Gelukkig heb ik beide met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn ouders liepen voor zover ik me kan herinneren altijd met een camera achter mij aan en hebben werkelijk van alle (on)interessante gebeurtenissen in mijn leven fotomateriaal. Geen wonder dat ik als kleine meid al snel gewend raakte aan het fenomeen fotograferen.

Al sinds mijn kindertijd...

Daar komt nog eens bij dat ik van kleins af aan gefascineerd ben door bepaalde aspecten binnen mijn omgeving. Zo hield ik vroeger al- maar nu nog steeds- enorm van bepaalde kleuren en geuren om mij heen. Ik ben bijvoorbeeld gek op de verschillende lichtinvallen en roodtinten wanneer de zon opkomt of ondergaat en kan mezelf helemaal verliezen in het dansende licht van een brandend haardvuur. Daarnaast houd ik ontzettend van de geur van verse sneeuw tijdens onze wintersportvakanties en alle geuren die samengaan met de wisselingen van de seizoenen.

Waarom ik fotografeer

Deze twee belangrijke aspecten uit mijn jeugd- de cameragekte van mijn ouders en het feit dat ik sinds jongs af aan oog heb voor de dingen om mij heen- hebben geleid tot mijn grote liefde voor fotograferen.

Niets is fijner dan gewapend met mijn camera de natuur in te trekken en te genieten van kleuren, geuren, de rust en de ruimte om mij heen en op deze manier nieuwe plekken te ontdekken.

Naast mijn voorliefde voor kleuren, geuren en het vastleggen van beelden en verhalen, heb ik sinds mijn relatie met Mark en de komst van onze dochters Saar en Soof nog veel meer in mijn directe omgeving om vast te leggen. Heerlijk om zelf mijn dierbaren op alle momenten (grote gebeurtenissen én de dagelijkse momenten) vast te kunnen leggen op een manier die bij hen (en mij) past.

Hoe leg ik jouw gebeurtenis vast zoals jij het wilt?

Dat vastleggen van speciale momenten wil ik natuurlijk ook graag bij jou doen. Hierbij gaat het mij als professioneel fotograaf niet om het simpelweg vastleggen van beelden, maar om het maken van een connectie, waardoor de meest pure en ontspannen momenten naar voren komen.

Door het zoeken naar verbondenheid stellen de mensen die ik fotografeer zich open, leer ik hen kennen en leg ik de mooiste momenten vast. Ik zorg ervoor dat er een ontspannen sfeer heerst en iedereen zichzelf kan zijn. Deze sfeer en onbezorgdheid leg ik vervolgens haarscherp en met een frisse blik voor je vast.

Kortom: ik zorg voor foto’s waar je met een vrolijk en trots gevoel op terug kan kijken!

Momenten

Als fotograaf fotografeer ik natuurlijk alles. Niets of niemand ontsnapt aan mijn camera, wanneer ik aan het werk ben. Staat de dienst die jij zoekt niet bij de opsomming hieronder? Geen probleem! Voel je vrij om even contact met mij op te nemen, dan bespreken we jouw wensen.